Zespół Szkół Centrum KształceniaRolniczego im. W Witosa w Boninie 

mail: szkola@zsbonin.pl | tel/fax (094) 342-28-92

Polski drób- kulinarne pyszności wysokiej jakości

W dniu 27 października 2016r. nasze uczennice klasy IIg – Joanna Fornal oraz Karolina Kondrowska- brały udział w konkursie „Polski drób- kulinarne pyszności wysokiej jakości” organizowanym przez Agencję Rynku Rolnego w Warszawie oraz Zespół Szkół Ekonomiczno -Hotelarskich im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu.

Celem konkursu było:
- Promocja polskiego drobiu
- Poznanie zasad krajowych i unijnych systemów żywności
- Promowanie produktów polskich producentów w całym łańcuchu żywnościowym,
- Kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o polskiej tradycji kulinarnej,
- Doskonalenie umiejętności kulinarnych i kreatywności uczniów,
- Podnoszenie poziomu KSZTAŁCENIA zawodowego,
- Kształtowanie zasad zdrowej rywalizacji wśród młodzieży
- Nawiązywanie współpracy między szkołami i firmami związanymi z gastronomią

Nasze uczennice, które przygotowała Pani Ewa Momot, zajęły II miejsce.

GRATULUJEMY !!!

P1130445

 

P1130405

P1130432

P1130428

Dyplomy:

 - dla Joanny Fornal 

 - dla Karoliny Kondrowskiej

 - podziękowania (pliki w formacie PDF)

Odwiedza nas 138 gości oraz 0 użytkowników.