W dniu 27 października 2016r. nasze uczennice klasy IIg – Joanna Fornal oraz Karolina Kondrowska- brały udział w konkursie „Polski drób- kulinarne pyszności wysokiej jakości” organizowanym przez Agencję Rynku Rolnego w Warszawie oraz Zespół Szkół Ekonomiczno -Hotelarskich im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu.
Celem konkursu było:
- Promocja polskiego drobiu
- Poznanie zasad krajowych i unijnych systemów żywności
- Promowanie produktów polskich producentów w całym łańcuchu żywnościowym,
- Kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o polskiej tradycji kulinarnej,
- Doskonalenie umiejętności kulinarnych i kreatywności uczniów,
- Podnoszenie poziomu KSZTAŁCENIA zawodowego,
- Kształtowanie zasad zdrowej rywalizacji wśród młodzieży
- Nawiązywanie współpracy między szkołami i firmami związanymi z gastronomią
Nasze uczennice, które przygotowała Pani Ewa Momot, zajęły II miejsce.
GRATULUJEMY !!!
Dyplomy:
- podziękowania (pliki w formacie PDF)