Podnoszenie umiejętności cukierniczych — to kolejne zajęcia, w których uczestniczyli uczniowie klasy III "ż". Zajęcia zostały przeprowadzone przez Pana Przemka — szefa i właściciela "Pracowni Czekolady" w Koszalinie. Jak zwykle było profesjonalnie, smacznie, słodko i kolorowo. Szczególne zainteresowanie wzbudziło wykorzystanie kwiatów jadalnych — bratków jako elementy dekoracyjne i wykorzystanie brokatu do dekoracji monoporcji. Dziękujemy za wspaniałe zajęcia i nabytą wiedzę
Reprezentacja szkoły na olimpiadzie wiedzy i umiejętności rolniczych w Pyrzycach. Uczniowie to Zosia Szybicka, Kasia Mundziel, Zuzia Jagodzińska i Natalia Wolin.
Czwartek 30.03 był kolejnym pracowitym dniem dla nauczycieli przedmiotów zawodowych gastronomicznych i uczniów klasy III i IV technikum żywienia. Od rana odbywała się produkcją kanapek, które były uzupełnieniem wcześniej wypiekanych mazurków. Kanapki i mazurki zostały przygotowane dla ODR Koszalin. Obsługa kelnerska w ODR-e to było zadanie dla uczniów klasy IIż.
Uwieńczeniem pracowitego dnia była Rada Pedagogiczna, ze słodkim poczęstunkiem. pięknymi dekoracjami przygotowanymi przez uczniów architektury krajobrazu.
A okazja ku temu była szczególna.
Pani Dyrektor Dorota Kinga Grabarek wygrała konkurs na Dyrektora szkoły na kolejną kadencję.
20 marca 2023 r. w naszej szkole odbyło się spotkanie młodzieży klas 4 kr, 4ż, 3kr i 1r z pracownikami Służby Więziennej ze Starego Bornego. Zaproszeni goście przybliżyli realia życia więziennego, a przede wszystkim pracę funkcjonariuszy. Mł. chor. Kamila Gilera (absolwentka ZSCKR w Boninie) przekazała dokładne informacje o procedurze kwalifikacyjnej przyjęcia do służby oraz wymagań, jakie należy spełnić, aby dostać się do formacji.